Search
Close this search box.

RetroPlate Sistem za poliranje betona

RetroPlate Sistem za poliranje betona

RetroPlate predstavlja hemijski reaktivnu tečnost koja povećava gustinu i tvrdoću betona omogućavajući da betonske površine budu polirane do visokog sjaja poput mermera.

Koristi se u kombinaciji s RetroPlate® sistemom poliranja betona za odabrane podove u slučajevima gdje:

  • Pod propada i praši se 
  • Betonska površina je zamućena, neravna, ispucala ili bez ikakvog tretmana.
  • Potrebni su novi zaštitni slojevi, obloge ili skupi premazi.
  • Želi se postići sjaj sličan mramoru, tvrda zaštita koja ne zahtijeva održavanje.

Osim golog betona, RetroPlate uspješno djeluje s integralnom bojom, Acid stain-om (bojenje betona kiselinom), farbama, površinskim učvrščivačima u prahu i cementnim teraco podovima.

 

RetroPlate Sistem predstavlja višestepeni proces za poliranje i poboljšanje betonskih podova. Koristi kombinaciju dijamantskog brušenja, povećanja gustoće i poliranja kako bi transformirao postojeći beton u izdržljivu, niskoodržavanu i estetski ugodnu površinu.

RetroPlate i RetroPlate® sistem poliranja betona pružaju funkcionalno rješenje za probleme s podom, ali i su arhitektonski i dizajnerski orijentisani. Obojeni agregat, reciklirano staklo i drugi dekorativni materijali mogu se dodati na površinu kako bi se izložili tijekom brušenja. Jedinstvena sposobnost RetroPlate® sistema da kombinira arhitektonsku, umjetničku prirodu dizajna s funkcijom i trajnošću najboljeg ojačivača u poslu omogućuje neograničene mogućnosti za dizajn podova.

Garancija

Curecrete Distribution, Inc. stoji iza RetroPlate s jedinstvenom garancijom na proizvod i ugradnju u trajanju od 10 godina, što je jedinstveno u industriji betonskog poliranja. Kao prvobitni betonski polirni sistem, Curecrete sa zadovoljstvom nudi vlasnicima podova garancije za potvrđene podove tretirane RetroPlate-om u vidu 20-godišnje garancije na proizvod ili doživotne garancije na proizvod.

Ostali proizvodi

Vlakna

POLYTWIST® PT54

Najkvalitetnija vlakna na globalnom tržištu! Polytwist® PT54, proizvedena od 100%  kopolimerskih/polipropilenskih vlakana,

Detaljnije